Voor het zaaien van mais en gras, maar ook voor het oogsten hiervan, bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij modern materieel kunnen wij in een zeer korte periode veel hectares mais zaaien. Ook wanneer u gras wilt laten maaien, harken of opruimen, kunnen wij u helpen.

Mais en gras zaaien
Met onze 12- en 8-rijige maiszaaimachines kunnen we in een zeer korte periode veel hectares mais zaaien. Dit is met name van belang wanneer we een nat voorjaar hebben, zodat we u snel van dienst kunnen zijn. U kunt bij ons kiezen of u mais wilt zaaien met korrel kunstmest of met vloeibare kunstmest. Een groot voordeel van vloeibare kunstmest is dat het minder snel uitspoelt en dat het beter wordt opgenomen door de plant. Voor het zaaien van gras hebben wij een pneumatische volvelds zaaimachine.

Oogsten
Wanneer u gras wilt laten maaien en harken, dan kunt u dat door ons laten verzorgen. Daarna kunnen wij op diverse manieren het gras voor u opruimen. Zo hebben wij de beschikking over:

  • 3 hakselaars (gras/mais)
  • 8 silagewagens
  • 3 opraapwagens
  • 2 grootpakpersen
  • 1 rondebalenpers
  • 1 hogedrukpers
  • 3 aangedreven silagewagens

Voor het oogsten van mais hebben wij de beschikking over twee hakselaars. Eén hakselaar blijft tijdens de maisoogst gewoon op gras staan, zodat we ook dan uw gras kunnen blijven hakselen.

Al onze machines zijn voorzien van een granulaat strooier, zodat we bij een kwalitatief minder goed product er toch het beste uit kunnen halen.

En zeker niet onbelangrijk is, dat wij beschikken over zeer ervaren shovelmachinisten, die ervoor zorgen dat uw kuil goed wordt aangereden.

Ook is het mogelijk door ons uw kunstmestgift op grasland te laten toedienen. Met onze Agrifac veldspuit geven we het gras dan een vloeibare kunstmestgift. Het voordeel van deze vloeibare kunstmest is dat deze zorgt voor een verbeterde opname door het gras en een beter wortelstelsel van uw zoden.